Teek Verwijderen

Hoe moet u een teek verwijderen?

hoe moet u een teek verwijderen, vragen veel mensen zich af. Wij helpen u bij het verwijderen en geven ook nog wat belangrijke tips!

Een teek die aan de huid vast zit moet hier zo snel mogelijk van verwijderd worden. Het is wel zeer belangrijk dat dit op een goede manier gebeurd! Teken kunnen namelijk verschillende ziektes bij zich dragen. Er zijn veel misverstanden over het verwijderen van teken.

Beste manier om een teek te verwijderen.

Het beste kunt u de teek verwijderen met een pincet met een smal uiteinde of met een tekentang (van goede kwaliteit). Het moeilijkst te verwijderen zijn kleine teken en teken die zich al hebben vol gegeten met bloed. Ten alle tijden moet een teek zo dicht mogelijk op de huid worden vastgepakt. Hier zit tevens ook de kop van de teek. Indien je hem bovenaan bij de kont zou pakken heb je de kans dat de teek in twee delen zou breken.

Indien je hem met een pincet vastpakt, is het belangrijk dat je de teek vanaf de zijkant vastpakt. Trek het vervolgens voorzichtig recht omhoog uit de huid.

Maak na gebruik het bijtwondje goed schoon met schoonmaak alcohol van 70% of met jodium. Het is ook belangrijk dat je goed je handen wast en de tekenpen of pincet in kokend water legt.

Wat moet ik doen als er wat achterblijft?

Mocht het bijt gedeelte vast blijven zitten in je lichaam is het dat minder erg. Je kunt dit deel dan verwijderen door het net zo te behandelen als je een splinter zou weghalen. Mocht het zo zijn dat een deel van de klieren van het beestje er nog in zit, haal dit dan weg. Hier kunnen namelijk ziektes in zitten. Mocht het niet lukken raadpleeg dan altijd de huisarts!

Teek verwijderen met zeep?

Er gaat al enig jaar een bericht over het internet dat je met zeep ook een teek kan verwijderen. Dit is NIET WAAR! Het is niet mogelijk om een teek te verwijderen met zeep.