Ziekte van Lyme

Wat is de ziekte van Lyme?

De ziekte van Lyme is een ziekte die kan ontstaan nadat je gebeten bent door een teek die besmet is met de bacterie Borrelia burgdorferi. Het kan veel verschillende problemen veroorzaken. De ziekte van Lyme wordt ook wel Lyme Borreliose genoemd.

De ziektes die hij kan veroorzaken zijn Artritis, Hartproblemen, Hersenproblemen en Zenuwstelselproblemen.

Teken bijten je en zuigen vervolgens bloed op als voedsel. Het opzuigen van het bloed is in dit geval niet het probleem. Maar een teek neemt alleen bloed op. Toch is het erg belangrijk om een teek op een goede manier te verwijderen.

Op de plaats van de tekenbeet ontstaat meestal een rood plekje. Wanneer het klein blijft en binnen 2 weken weer verdwijnt, is het waarschijnlijk niet veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi. Als de plek wel steeds groter wordt en het centrum weer bleek wordt, dan is er een grote kans dat je de ziekte van Lyme hebt.

Op de pagina teek verwijderen staat uitgelegd hoe je een teek moet verwijderen. Daarnaast staan belangrijke punten waar je op moet letten bij het verwijderen van een teek. Het is zeer belangrijk dit goed door te lezen en de instructies te volgen.

Ziekte van Lyme